klanten beoordelen ons met een
   

Op vakantie in eigen tuin

Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Een levensmotto dat al ruim een jaar relevanter is dan ooit. Zo waren, en zijn we nog steeds, aan huis en tuin gekluisterd. Nog geen verre reizen naar exotische oorden of romantische steden, maar vakantie in eigen tuin. En.. deze tuin bewijst dat het kan!  
 

Van ontwerp tot uitvoering

Deze prachtige tuin is ontworpen en gerealiseerd door Hoveniersbedrijf Martin Dunnink. Een bedrijf dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid met vakmannen die écht luisteren naar de wensen van de klant. ‘Martin zorgt ervoor dat alle wensen samen komen!’. Hoveniersbedrijf Martin Dunnink neemt materialen af bij Budget Bestrating Staphorst.

Hoveniersbedrijf Martin Dunnink is TuinKeur-gecertificeerd en biedt daarmee vijf zekerheden: Professionaliteit, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid, service en kwaliteit. Naast deze punten zijn ze ook erg betrokken. Niet alleen tijdens, maar ook na de opdracht. Zo krijgt de klant na oplevering een onderhoudsadvies op papier. De klant weet daardoor precies hoe de planten verzorgd, gesnoeid en geknipt moeten worden.


Vooraf een ontwerp is altijd een aanbeveling.

 

Grindpaden

In deze tuin zijn grindpaden gemaakt met randen van Cortenstaal. Met Cor-Met Corten Staal 3 mm 225×10,2cm zijn vloeiende, ronde vormen gecreëerd. Corten staal is ijzersterk en heeft een roestbruine kleur. Dit geeft een warme uitstraling en vormt een mooi contrast met het zachte groen van de beplanting.


Met Cortenstaal creëert u een stijlvolle afscheiding.

Binnen de randbegrenzing ligt Morane grind 8-16mm. De mix van blauw-, grijs-, wit- en bruintinten zorgt ervoor dat het Morane grind de andere elementen in de tuin samenbrengt. Een van de grootste voordelen van grind is dat het erg goed water doorlaat. De losse steentjes bieden veel ruimte voor water om de grond te bereiken en daarin te trekken. In deze tuin liggen Eccogravel Grindmatten onder het grind. Dit zorgt ervoor dat het grind op de plek blijft liggen en de ondergrond stabiel is.


Morane grind staat perfect in deze landelijke tuin, met het cortenstaal
zijn natuurlijke vloeiende vormen gemaakt.

Groen is ook écht groen

Het milieu heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de (her)inrichting van deze tuin. Veel groen, duurzame materialen, en hergebruik van zowel bestrating als beplanting. Daarnaast is er voor deze tuin gezocht naar oplossingen tegen onkruid om geen bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken. Zo zijn de gebakken keiformaten gevoegd met onkruidremmend voegzand: Gatorsand XP antraciet. Dit voegzand bestaat uit speciaal zand en polymeerbindmiddel wat resulteert in een waterdoorlatende harde voeg. Iedere keer als het regent wordt GatorSand lichtelastisch, wat ervoor zorgt dat het voegmiddel minder snel scheurt. Ook de Eccogravel grindmatten houden onkruid tegen. Ze zijn aan de onderkant voorzien van een waterdoorlatende textiellaag.


De hergebruikte gebakken bestrating is ingevoegd met 
Gatorsand om zo onkruid te voorkomen.


Combineer bestrating altijd met groen, dan komt bestrating pas echt tot leven!

Natuurlijke schaduw

Door de aanplant van een zes-tal amberbomen (liquidambar styraciflua) is een natuurlijke schaduw gecreëerd in deze tuin. Een heerlijke plek, waar de bewoners in de toekomst samen met familie en vrienden willen genieten van lekker eten aan een lange tafel. 


Natuurlijke schaduw door een zes-tal amberbomen.

Verlichting

Hoveniersbedrijf Martin Dunnink heeft in deze tuin verlichting van Lightpro geïnstalleerd. Lightpro is een innovatief 12 volt verlichtingsconcept dat snel en eenvoudig te installeren is. Tijdens de aanleg van deze tuin hebben de hoveniers de Lightpro 12 Volt kabel en aangelegd en de travo aangesloten. De klant heeft zelf de Barite 60 aangesloten. Dit is met een eenvoudig draai- en kliksysteem een fluitje van een cent. Het is daarnaast door de 12 volt veilig voor zowel mens als dier.


12 volt tuinverlichting, sfeervol en veilig voor mens en dier!

 

Lees hier het originele bericht van Budget Bestrating Staphorst

Contact

Neem vrijblijvend contact op

  Lees hier onze privacyverklaring.

  Martin Dunnink

  Contactgegevens:
  Burg. van Sandickstraat 3
  7711 HW Nieuwleusen
  06-1514 0920
  info@martindunnink.nl