klanten beoordelen ons met een
   
Voorjaarsbeurt tuinonderhoud hoveniersbedrijf

Het voorjaar is een prachtige tijd voor de tuin. De temperaturen gaan weer stijgen. De zon komt weer vaker naar voren en wordt krachtiger. Alles krijgt weer kleur en gaat weer groeien. De krokussen en sneeuwklokjes geven het weer aan: de lente is begonnen. Een belangrijke tijd voor de tuin, want de tuin moet worden voorbereid op het groeiseizoen. Een goede voorjaarsbeurt in de tuin is van belang om straks optimaal te kunnen genieten. 

Voorjaarsbeurt tuinonderhoud

Wat is nou eigenlijk een voorjaarsbeurt in de tuin? Er zijn een aantal belangrijke zaken die moeten gebeuren:

 • Tuin bemesten.
 • Verticuteren en bemesten van het gazon.
 • Snoeien van bijvoorbeeld heesters, vaste planten, vijverplanten, siergrassen etc. 
 • Leiden van klimplanten.
 • Onkruidvrij maken van borders.
 • Vijver opstarten. 
 • Graskanten steken.
 • Bestrating onkruid/ alg vrij maken.

Bemesting is een belangrijk onderdeel

Op een juiste manier bemesten van uw tuin zorgt voor veel tuinplezier. Dit bevordert de groei en bloei van uw planten. Hierbij zou in het voorjaar (maart – april), in de zomer (juni – juli) en in het najaar (september – oktober) een bemesting plaats moeten vinden. Let daarbij wel op dat u de juiste bemesting in het juiste seizoen gebruikt. 

Verticuteren in het voorjaar

Verticuteren draagt bij aan een prachtige grasmat. Het zorgt niet alleen voor het verwijderen van het mos in het gazon, maar het zorgt er ook voor dat de wortels van het gras worden doorgesneden. Daardoor wordt de groei van nieuwe uitlopers bevorderd. Daarnaast wordt er met verticuteren extra zuurstof in de bovenlaag van de grasmat gebracht. Dit bevordert de groei. Na het verticuteren zaaien we, indien nodig, de kalen plekken bij met een snel kiemend graszaad. Vervolgens zullen we het gazon bemesten. De beste start voor een mooi groen gazon!

Voorjaarsbeurt tuinonderhoud hoveniersbedrijf

Snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de voorjaarsbeurt. Er hoeft niet zo veel gesnoeid te worden als in het najaar en de winter, maar toch zijn er planten die aandacht verdienen. Bijvoorbeeld heesters die na juni bloeien. Daarnaast kunnen ook de siergrassen en vaste planten worden teruggesnoeid/ geknipt. Wij geven er de voorkeur aan om deze in het voorjaar te snoeien, zodat je ook in de winter een mooie sierwaarde hebt in de tuin. 

Meer informatie over tuinonderhoud leest u hier.

Een goede voorjaarsbeurt voor de tuin zorgt voor een prachtig groeiseizoen.

De voorjaarsbeurt vakkundig laten uitvoeren? 

Wilt u de voorjaarsbeurt ook vakkundig laten uitvoeren? Wij zijn u graag van dienst. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. 

Contact

Neem vrijblijvend contact op

  Lees hier onze privacyverklaring.

  Martin Dunnink

  Contactgegevens:
  Burg. van Sandickstraat 3
  7711 HW Nieuwleusen
  06-1514 0920
  info@martindunnink.nl