klanten beoordelen ons met een
   
Tuinaanleg Zwolle - Hoveniersbedrijf Martin Dunnink

Tuinaanleg Zwolle: medio maart 2017 zijn we begonnen bij de familie van Eijk in Zwolle met de aanleg van hun tuin. We kunnen hier ook deels spreken van een tuinrenovatie, omdat er enkele elementen behouden zijn gebleven. Lees hier meer over tuinrenovatie. 

Kenmerken van dit project: tuinaanleg, tuinontwerp, tuinrenovatie, Zwolle, grondwerk, hemelwaterafvoer, bestrating, bloembakken, vijver, beplanting, tuinverlichting.

Grondwerk

Tuinaanleg Zwolle – het grondwerk

Uitgangspunt bij dit project was dat de klant de tuin schoon ging opleveren, zodat wij direct aan het werk konden. Dit zijn wensen die bij Hoveniersbedrijf Martin Dunnink bespreekbaar zijn. Graag werken we samen aan meer tuinplezier. Wij hebben in dit geval wel gezorgd voor het dichten van de oude vijver en het uitspitten van de nieuwe. Op de plek waar het straatwerk komt brengen we altijd nieuw zand aan. Het zandbed wordt dan vlak gemaakt en aangetrild. De borders spitten we altijd om zodat de grond weer open wordt.

Wist u dat de bodem het fundament is van uw tuin? Lees hier meer over een bodemonderzoek.

Hemelwater afvoer

Voor de afwatering maken we gebruik van een watergoot. Het regenwater laten we in de grond onder het plantvak in meerdere infiltratieboxen weglopen

Bestrating

Tuinaanleg Zwolle – de bestrating

De wens voor deze tuin was een onderhoudsarme tuin met veel ruimte voor de kinderen om te spelen. We hebben gekozen om in de tuin de 60Plus tegel 60×60 van Excluton te leggen, een mooie strakke en onderhoudsarme grote tegel welke goed past bij de woning en interieur. Op deze manier wordt de tuin een verlengstuk van de woning. Aan het einde van het terras is een watergoot geplaatst om het regenwater in af te voeren, zodat eventueel wateroverlast wordt voorkomen.

Onkruid voorkomen

Om er voor te zorgen dat onkruid zoveel mogelijk wordt tegengegaan, zijn de voegen ingeveegd met zilverzand. De ruimte rondom regenpijpen zijn ingevoegd met voegmortel dat hard wordt. Door het straatwerk te zagen in plaats van te knippen hebben we gezorgd dat alles goed aansluit en daarmee een strak geheel is geworden. Om er voor te zorgen dat alles ook strak blijft liggen, hebben we rondom de bloemborders en de bestrating opsluitbanden geplaatst.

Bloembakken en vijver

Voor de bloembakken is gebruik gemaakt van stapelstenen Dit duurzaam materiaal komt in samenspel met de tegels en beplanting uitstekend tot zijn recht. Voor de vijver zijn dezelfde materiaal als de bloembakken gebruikt. Deze zijn afgewerkt met een natuurstenen afdekrand, zodat de folie vanaf de bovenkant niet in het zicht komt. Om te zorgen dat het water helder blijft is er een goede filterset geplaatst. In de vijver is hiervoor een doorvoer met kraan gemaakt zodat deze af te sluiten is en gemakkelijk schoon te maken. Het filterset is in de schuur geplaatst en daarmee mooi weggewerkt.

Beplanting

Hier hebben we er rekening mee gehouden dat het gehele jaar wat in de tuin te zien moet zijn. Met struiken voor de hoogte, grassen voor het speels effect en vaste planten voor de kleur worden de borders een ware bloemenpracht. De haag zorgt ervoor dat vanaf de veranda de containers niet te zien zijn.

Verlichting

Verder zorgen we ervoor dat er op de juiste plaatsen een stroomvoorziening is. Dit doen we door middel van het leggen van een grondkabel vanuit de schuur waarop u later uw verlichting en/ of stroompunten kunt aanbrengen. Voor de verlichting is gebruik gemaakt van Lightpro

Tuinaanleg Zwolle – recensie Fam van Eijk

Prachtig 3d tuinontwerp wat in de praktijk uitstekend is uitgewerkt. Zeer aan te bevelen vakman/hovenier!!
Meer recensies >>>

Onderstaand meer specifieke informatie over dit project.


Gebruikte materialen

 • Gebruikte materialen bij de vijver pompinstallatie Filtoclearset 3000, waterplanten, zuurstofplanten, waterlelie, epdm vijverfolie, verhoogde vijver, vijverranden natuursteen, splitrock antraciet.
 • Gebruikte tuinmaterialen bij de bestrating: Splitrock antraciet, opsluitbanden, 60Plus 60x60x6cm naturel (60Plus! Trendy door het grote formaat, geliefd door de afwerking met Xummum Bescherming. Zeer comfortabel aan uw voeten en heel prettig in het onderhoud. Er is zelfs rekening gehouden met het type tuin. Een strakke, naturel, afwerking voor de modernere tuin, een natuursteen print voor de knusse tuinen. Maar natuurlijk laten wij die keuze geheel aan u over. Want in de tuinen van vandaag is juist het mixen van materialen en stylen de trend). 
 • Bij de waterafvoer hebben we de volgende materialen gebruikt; infiltratie box, king fix ultra Drain (King-Fix Ultra Drain is een uitgebreide serie materialen voor hemelwaterafvoer. Goten, verbindingsstukken, hoekstukken, uitloopstukken etc.etc. De King-Fix Ultra Drain Watergoot is een sierlijke kunststof afwateringsgoot van 100cm lang, 10,5cm hoog en 6,5cm breed. De goot is bij uitstek geschikt ter afwatering van terrassen en zitjes. Het aluminium rooster is afneembaar voor reinigingsdoeleinden).

Beplanting Tuinaanleg Zwolle

In dit tuinproject is gekozen voor de volgende lijn beplanting: vaste planten border, zomertuin, volop bloei, vlinderstruik, siergrassen, paars, roze, wit, blauw.

PlantnaamKleurBloeitijdHoogteTuinonderhoud
Buddleja dav. ‘Black Knight’PaarsJuli-Aug200-300In maart terug snoeien tot kniehoogte
Hydrangea arborescens ‘Annabel’WitJuni-Aug125-150In maart terug snoeien tot 10cm
Delphinium (B) ‘Casa Blanca’WitJuni-Aug125-150Na de bloei terugsnoeien tot het blad, in het najaar afknippen
Origanum laevigatum ‘Herrenhausen’PaarsJuli-Sept20-50In het voorjaar terugsnoeien
Helleborus niger ‘Praecox’WitJan-Feb15-25Na de bloei de oude bladeren en bloei verwijderen
Rosa (P) ‘Rote The Fairy’Roze-witJuni-Okt50-80In het voorjaar terugsnoeien
Trollius ‘Alabaster’Wit-geelMei-Juni50-80In het voorjaar terugsnoeien
Phlox (S) ‘Scarlet Flame’Roze April-Juni0-20Na de bloei terugsnoeien in het najaar afknippen
Calamagrostis acut. ‘Karl Foerster’  175-200In het voorjaar terugsnoeien
Cimicifuga ramosaWitSept-Okt175-200In het najaar of voorjaar terugsnoeien
Eupatorium mac. ‘Purple Bush’PaarsAug-Okt100-125In het voorjaar terugsnoeien
Salvia nemorosa ‘Blauhugel’BlauwJuni-Sept20-50Na de bloei terugsnoeien en in het voorjaar bij de grond afknippen
Anemone hyb. ‘Honorine Jobert’WitAug-Okt100-125In het najaar terugsnoeien
Astrantia maj. ‘Primadonna’Roze Juni-Sept50-80Na de bloei terugsnoeien en in het voorjaar bij de grond afknippen
Ceanothus ‘Delight’BlauwJuli-Aug80-100Na de bloei de takken voor 1-3/1-2 inknippen
Euphorbia polychromageelApril-Mei20-50De uitgebloeide takken terugsnoeien de rest laten staan
Phlox div. ‘Chattahoochee’Paars-blauwMei-Juni20-50Na de bloei terugsnoeien in het najaar afknippen
Salvia nemorosa ‘Schneehuegel’WitJuni-Sept20-50Na de bloei terugsnoeien en in het voorjaar bij de grond afknippen
Paeonia Sarah ‘Bernhardt’Roze Mei-Juni50-80Na de bloei de knoppen eruit in in het najaar terugsnoeien
Astilbe EtnaroodJuni-Aug50-80In het najaar terugsnoeien
Prunus lusitanica ‘Angustifolia’Groen  2-3 keer per jaar knippen
Fagus sylvatica    2-3 keer per jaar knippen

Leveranciers 

 

Contact

Neem vrijblijvend contact op

  Lees hier onze privacyverklaring.

  Martin Dunnink

  Contactgegevens:
  Burg. van Sandickstraat 3
  7711 HW Nieuwleusen
  06-1514 0920
  info@martindunnink.nl