klanten beoordelen ons met een
   
Beplantingsplan met bloei in elk seizoen

Onderdeel van een tuinontwerp is een beplantingsplan. Dit is zeker niet hetzelfde als een ontwerp maken. In een tuinontwerp nemen we de hele tuin mee. Het beplantingsplan kunt u zien als de inrichting van uw tuin. Dit plan geeft uw tuin een persoonlijke inhoud. Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Hiervoor is creativiteit en bovenal plantenkennis nodig. Het is belangrijk dat de juiste planten op de juiste plek komen.

Wensen en vakkennis

Elke tuineigenaar heeft zijn eigen wensen met betrekking tot de invulling van de beplanting. Deze wensen hebben vaak betrekking op kleur en onderhoud. Graag voegen wij onze expertise toe. Wij letten op verschillende zaken. Ten eerste is het belangrijk in welke bodem we gaan planten. Daarom doen we vaak eerst een bodemonderzoek. Afhankelijk van het resultaat hiervan zullen we de grond verrijken met voedingsstoffen. Verder kijken we naar de stand van de zon en de hoeveelheid wind. Tot slot is de plaats in de tuin van belang gelet op de vochtigheid/ droogte.

Beplantingsplan met bloei in elk seizoen

Bloei in elk seizoen

Ons uitgangspunt is dat er het jaarrond genoten kan worden in de tuin. Wij stellen een beplantingsplan op waarbij we de bloei in de verschillende seizoenen realiseren. Voor het voorjaar kunnen we bollen meenemen, zodat u vroeg in de lente al kunt genieten van prachtige bloeiers. Verder is er keuze uit vroeg bloeiende heesters, vaste planten en bomen. Richting de bloeiende zomer kiezen we vaak gefaseerd verschillende planten die kleur geven aan de tuin. Na de zomer is het tuinseizoen nog lang niet op zijn eind. In de herfst kan de tuin prachtig zijn. Hier kiezen we graag voor bomen, vaste planten en heesters die de herfstkleuren benadrukken. De winter is vaak niet het seizoen dat we aan de tuin denken, maar ook in de winter kan de tuin prachtig zijn. Er zijn ook vaste planten, winterbloeiers, heesters en bomen die in de winter goed uit komen.

Graag gaan we met u in gesprek om een prachtig beplantingsplan te maken voor uw droomtuin.

Waar houden we rekening mee in het beplantingsplan?

Graag gaan we samen met u op zoek naar antwoorden op de volgende vragen: 

 • Welke type beplanting is gewenst en mogelijk?
 • Welke heesters, vaste planten, grassen en eventueel eenjarigen gaan we gebruiken? 
 • Zijn er geschikte bomen voor uw droomtuin?
 • Welke onderhoudswensen zijn er? 
 • Gaan we inspelen op de tuintrends?
 • Zijn er wensen met betrekking tot kleurenpatronen in de tuin?
 • Is de bodem op orde?
 • Is er eventueel drainage nodig? 

Beplantingslijst

Ons beplantingsplan wordt altijd afgeleverd met een complete lijst van de beplanting, zodat u precies weet wat er in uw tuin staat. Onderstaand een voorbeeld. 

Beplantingsplan - plantenlijst hoveniersbedrijf Martin Dunnink

Onderhoudsplan/ snoeiadvies

Naast de beplantingslijst leveren we ook een onderhoudsplan mee, zodat u precies weet welk onderhoud uw planten verdienen. Met een juist onderhoud kunt u jarenlang genieten van uw tuin.

Beplantingsplan - snoeiadvies hoveniersbedrijf Martin Dunnink

Onderhoud uitbesteden? Dan kan natuurlijk ook. We zijn u graag van dienst.

 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u vragen aan Martin? Neem dan contact op.

Vraag het Martin

 

 

Contact

Neem vrijblijvend contact op

  Lees hier onze privacyverklaring.

  Martin Dunnink

  Contactgegevens:
  Burg. van Sandickstraat 3
  7711 HW Nieuwleusen
  06-1514 0920
  info@martindunnink.nl