klanten beoordelen ons met een
   

Streekcultuur

De noord en westkant van het huis en de tuin zijn beschut met hoge bomen en struiken. Dit zorgt ervoor dat het huis beter beschermd is tegen storm en koude wind. De oost en zuidkant van de tuin liggen ‘open’, zodat de zon de tuin goed kan bereiken.


Beschutting doormiddel van hoge struiken
en bomen.

Aan de zijkant van de tuin ligt een zogeheten “schouwpad” langs de watergang. Vertegenwoordigers van het waterschap kunnen daardoor de schouw (inspectie van de sloten) uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de tuin nog ruimtelijker lijkt. Braakman versterkt dit door zelf het onderhoud van het pad te doen. Martin Dunnink heeft hier veldbloemen gezaaid om de biodiversiteit hoog te houden.


Via het schouwpad kan het waterschap
Inspecties uitvoeren.

Bestrating

Voor elke ingang van het huis is een vierkant gemaakt van zestien Ceramaxx 60x60x3cm Puzzolato Nero tegels. Daaromheen zijn Gebakken Waalformaat Lumino 85mm in halfsteensverband gelegd. Op het terras liggen dezelfde waalformaatjes in visgraat verband. Het geheel is gevoegd met GatorSand XP G2 Zak á 20 kg Antraciet.


Een 4×4 terras bij elke uitgang van
keramische tegels.

Plantenbak van L-elementen

Wil je graag een stevige plantenbak maken, maar weet je niet hoe? Martin Dunnink laat het je zien. Hij heeft voor Braakman plantenbakken gemaakt van 40x40x40 cm betonnen L- en hoekelementen. Voor deze plantenbakken is hij begonnen met het maken van een stevige, stabiele ondergrond. Een groot voordeel hiervan is dat de elementen op deze manier  strak en nagenoeg naadloos op elkaar aansluiten. Dit heeft hij versterkt door de elementen, na het plaatsen, aan elkaar te bevestigen met een hardhouten lat. Daardoor staan ze perfect in één lijn. Toen de bakken daarna gevuld werden met tuinaarde konden de elementen geen kant meer op. Het resultaat: een stevige plantenbak voor een leuke prijs, want betonnen L- en hoekelementen zijn beslist niet duur. Betonnen L-elementen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Je kunt de plantenbak zo groot of klein maken als je zelf wilt. Standaard worden de elementen verkocht in het grijs of antraciet, maar je kunt ze ook verven in een kleur naar wens met speciale betonverf.


Door gebruik te maken van l-elementen creëert Martin Dunnink
hier een zeer robuuste bloembak.

Beplanting

 

Door gebruik te maken van een goed uitgewerkt beplantingsplan. O.a. rekening houdend met de omgeving, grondsoort, zon/schaduw en door gebruik te maken van streekeigen beplanting past deze woning. De aangelegde boswallen aan de buitenzijdes van het perceel zorgen voor de nodige privacy, houden de wind tegen en bieden voedsel en beschutting voor vogels en zoogdieren. Aan de buitenzijde van de tuin is gekozen voor grote groepen heesterbeplanting. Met daarin een enkele solitaire heester voor de hoogte. Rondom de woning is in de borders gekozen voor vaste planten, bloembollen en een aantal heesters. In deze tuin is het daardoor het hele jaar genieten.


Een bij is druk bezig met de bloem.


Grove beplanting in de borders.


Een uitzicht om van te dromen!


Gebakken bestrating in visgraat gelegd. Door verschillende
verbanden af te wisselen creëer je een speels geheel.

Contact

Neem vrijblijvend contact op

  Lees hier onze privacyverklaring.

  Martin Dunnink

  Contactgegevens:
  Burg. van Sandickstraat 3
  7711 HW Nieuwleusen
  06-1514 0920
  info@martindunnink.nl