klanten beoordelen ons met een
   

Na een lange werkdag tot rust komen in eigen tuin, wie wil dat nou niet?

Met een doordacht en slim ontwerp heeft Martin Dunnink een oase van rust gecreëerd bij de familie Timmer.

Een aantal basismaterialen keren op diverse plekken terug in de tuin. Door materialen op meerdere plaatsen toe te passen ontstaat een harmonieus geheel. Het gebruik van slechts een beperkt aantal verschillende bestratingsmaterialen zorgt voor meer rust en eenheid.

 

Materiaalkeuze

In de tuin van de familie Timmer zijn onderstaande materialen toegepast:

De paden rond de woning zijn gelegd met gebakken waalformaten. Doordat een gebakken steen op basis van klei en natuurlijke ingrediënten wordt samengesteld is deze dieper en natuurlijker van kleur dan een steen van beton. Een gebakken steen heeft een levensduur die vele malen langer is dan die van een betonstraatsteen.

De terrassen en plateau’s bij de ingangen zijn gemaakt met de Ceramica 60x60cm Liberty Medium tegels van Klijn Natuursteen welke in 2 of 3 cm leverbaar zijn. In dit geval is gekozen voor 2 centimeter dikke tegels in combinatie met een duurzame onderlaag.  

De Ceramica Liberty Medium vormt een mooie combinatie met de waalformaat Terra Bolzano Antica

 

 

Onderlaag

Om de keramische tegels te verwerken is gekozen voor de kracht van Romfix.

Het Romfix systeem is een mooie oplossing om stabiele, drainerende ondergrond te maken op een draagkrachtige (zandgrond) of een niet-draagkrachtige ondergrond (klei of veen). Een terras zonder onkruid, zonder vuil, zonder losliggende tegels, zonder verzakkingen en loszittende voegen kan allemaal door hoveniersbedrijf Martin Dunnink gerealiseerd worden.

Na het verdichten van de ondergrond wordt een vliesdoek neergelegd. Dit om vermenging tussen de onderlaag voor de tegels en ondergrond te voorkomen. Na het vliesdoek word een drukverdeelmat neergelegd. Dit zorgt voor een betere drukverdeling en voorkomt piekbelasting op bepaalde punten. De Romfixmortel wordt vervolgens hierop aangebracht. Vervolgens worden de tegels hierop vastgelijmd. Als laatste worden de tegels ingevoegd met een kant en klaar of een 2-compenentenvoeg.

 

Hoogteverschil

Het achterste deel van de tuin ligt lager dan het stuk rondom de woning. Het hoogteverschil is opgevangen door aan beide zijden borders te maken en tussen bestrating en gazon te werken met stapelblokken. Dit zorgt voor een comfortabele afstap en een duidelijke afscheiding. Op de grens van de bestrating fungeren deze blokken als traptrede. De lijn die op deze manier is aangebracht laat de woning nog meer in het oog springen.

Stapelblokken gebruikt in de borders en als traptrede

 

 

Uitzicht

De achterzijde van de tuin is bewust ontworpen met een open uitzicht. Dit geeft een ruimtelijk effect. De tuin loopt zo mooi over in de weilanden achter de woning. Al met al een prachtige plaats om op een zonnige avond tot rust te komen, of juist een leuk feestje te vieren.

Open uitzicht aan de achterzijde 

 

 

Beplanting

De groen blijvende hagen vormen de basis van het gehele beplantingsplan.

De zuilbomen en heesters zorgen voor de hoogte in de tuin en benadrukken nogmaals de lange strakke lijnen van het ontwerp. In het voorjaar is het al volop genieten van de uitbundige bloei en samen met de vaste planten zorgen ze in de nazomer voor prachtige herfstkleuren.

Door gebruik te maken van bloembollen en grote groepen vaste planten is de tuin het gehele jaar een ware bloemenpracht. De combinatie van de drukke beplanting met de rust van de siergrassen en gazon komen zo mooi in balans.

In de winter dragen de siergrassen en een aantal vaste planten nog bij aan de winterse kleuren in de tuin.

Met een uitgekiend beplantingsplan is er het hele jaar iets te beleven in de tuin

 

Contact

Neem vrijblijvend contact op

  Lees hier onze privacyverklaring.

  Martin Dunnink

  Contactgegevens:
  Burg. van Sandickstraat 3
  7711 HW Nieuwleusen
  06-1514 0920
  info@martindunnink.nl